Baltijos krašto stiprieji.

Pakruojo dvaro distilerija

Food

Pakruojo dvaro distilerija atkurta istorinėje dvaro vietoje ir dedikuota atskleisti Baltijos krašto stipriųjų gėrimų tradicijas naujai. Čia tradicijų ir inovacijų pagalba grūdai ir augalai virsta kokybiškais stipriaisiais gėrimais. Esame distilerija puoslėjanti senuosius gamybos metodus. Čia patyrę meistrai įdeda visą širdį, sielą ir patirtį, tam, kad gimtų šimtametes gamybos tradicijas turintys gėrimai, pagaminti iš augalų, žolelių ir vaisių, surinktų daryklos apylinkėse.
Gėrimus distiliuojame senoviniuose, autentiškuose, malkomis kūrenamuose variniuose distiliavimo induose. Juos užkūrus, pradedame stipriųjų gėrimų gamybos procesą, koks buvo taikomas prieš kelis šimtus metų. Rankų darbo gamyba vyksta itin nedidelėmis 200-300 litrų partijomis. Maceracijos ir distiliavimo metodai valdomi be kompiuterių ar robotų. Šis daug patirties reikalaujantis tradicinis metodas padeda gėrimams išlaikyti naturalų kvapų intensyvumą ir suteikti išraiškingą poskonį.